Què és Mas Gaia

Tot va començar el 2016, quan Rita Gavarró, una de les nostres, va arribar a aquesta finca de La Riera de Gaià, aprop de la mar. Va tenir la certesa que aquí, al costat d’altres dones, posaria en marxa no tant sols una llar, sinó un projecte de creixement i benestar. Un lloc on viure entre amigues, compartir i, per descomptat, dansar.

Tots els esforços realitzats van valer la pena i les llavors no van trigar a donar fruit. Aconseguírem crear la nostra comunitat, el nostre jardí somiat. La nostra casa.

Un any després vam fer un pas més. Volíem compartir amb altres dones, ajudar-les a créixer i empoderar-se mentre també nosaltres apreníem d’elles. Així que començàrem a organitzar activitats enfocades en tot allò que és bo per al cos, la ment i l’esperit.

I des d’aquí, amb passos dolços i rotunds alhora -com en la dansa- intentar transformar, a la nostra manera, la societat que ens envolta.

El 2020 van arribar temps difícils per a totes. Difícils per al món. I ocupem aquest temps a ampliar el nostre espai i millorar les nostres instal·lacions amb la il·lusió de saber que, d’aquesta manera, podrem rebre a més gent i crear encara més coses bones a Mas Gaia!

I així continuem creixent en les nostres dues vessants:

 • Un espai d’acolliment.
  – Per a grups que venen a realitzar les seves trobades, retirs i activitats.
  – Per a totes aquelles que vulguin participar en les activitats que nosaltres mateixes proposem.
 • Una comunitat de dones que conviu sobre la base d’uns valors comuns.

Els nostres valors

Alegria

L’alegria és la joia de viure. Afavoreix el sentit de pertinença i una convivència sana.

Cura

Amb amor de nosaltres mateixes i de les altres persones, en l’àmbit físic i en l’emocional. Dels animals, les plantes, del nostre espai, de l’entorn… de manera sostenible.

Creativitat

Crear és imaginar, transformar, innovar, obrir finestres per a superar limitacions i convertir-les en oportunitats. Volem que aquesta comunitat sigui un espai obert a noves tendències.

Consciència

Amb consciència hi ha intencionalitat, autoconeixement i aprenentatge. Això significa viure amb presència, donar sentit a allò que fem i reflexionar.

Comunicació assertiva

Expressar opinions, emocions, necessitats o desitjos sempre des del respecte cap a l’altra en el discurs, en el llenguatge no verbal i adoptant una postura d’escolta activa.

Feminisme

Reconeixem la lluita de les dones que ens han precedit. Volem fer una illa feminista fomentant el llenguatge no sexista, la llibertat femenina, la sororitat, l’energia femenina i recuperant la saviesa tradicional de les dones. En aquest camí comptem amb els homes aliats que també es qüestionen el sistema patriarcal.

Què oferim a Mas Gaia

Dansa, feminisme i creixement personal.

Celebració de la terra, de la vida i de la història mitjançant trobades i rituals.

Saviesa. La que dona la maduresa i la que volem compartir amb la resta.

Amor i respecte pels ancestres i per la riquesa de les tradicions culturals.

Acolliment, cura i amabilitat.

Espais on desenvolupar tot l’anterior i en els quals altres persones puguin desenvolupar els seus propis projectes, sempre que aquests participin dels nostres valors.

Sobre nosaltres

 Al capdavant de Mas Gaia està l’Associació Aulamon, una iniciativa cultural que va començar la seva marxa al 2003. En aquell temps la nostra seu estava a Barcelona, ciutat on vam tenir el plaer de desenvolupar múltiples activitats basades en el benestar global de les persones. Sempre treballem sota els mateixos valors que ara ens guien a Mas Gaia i des d’una sòlida perspectiva feminista. Aquests són alguns dels projectes que vam posar en marxa:

 • Tallers de sexualitat per a dones.
 • Tallers d’educació afectiva i sexual per a adolescents.
 • Diàlegs dones-homes a la Casa Orlandai.
 • Tallers de dansa lliure Malkovsky.
 • Tallers de salut per a dones.

A més a més, a Aulamon tenim la sort de col·laborar i compartir camí i objectius amb diverses associacions que, com nosaltres, volen contribuir a fer d’aquest món un lloc més just i igualitari.